Nyheter
Oavsett vilka som är dina ”måsten” på julbordet så kan vi nästan lova att du hittar dem i vårt breda julsortiment. Det innehåller alla de älskade klassikerna men bjuder också på många nya smakupplevelser. Vad som än hamnar på ditt julbord kan du känna dig trygg med att du gjort ett val som bidrar till den lokala matproduktionen och ett levande Norrland. Hos oss hittar du dessutom recept och tips som sätter den där extra guldkanten på årets viktigaste mathögtid.
Välkommen till bords i jul och njut av vårt norrländska mathantverk!
Våra julfavoriter
Skinkor, korvar, sylta, revben och mycket mer.
Allt är såklart producerat i Norrland med de finaste råvarorna.
Här hittar du hela vårt julsortiment.
Välj rätt julskinka!
Skinkan håller ställningarna som svenskarnas favorit på julbordet, år efter år.
Kolla in vår guide för att hitta den perfekta julskinkan för dig.
Recepten du behöver före, under och efter jul
Hur du lyckas med griljering av skinkan, de godaste köttbullarna, festligaste glöggsnittarna och tips på hur du tar hand om skinkresterna efter jul. Upptäck allt gott på vår receptsida.
Lufttorkad skinka på pepparkaka med ädelostkräm & apelsinkokt fikon
Ca 20 snittar
INGREDIENSER
1 förp (80 g) Nyhléns Hugosons Lufttorkad Skinka
20 pepparkakor
Ädelostkräm:
1 ½ dl grädde
100 g ädelost
svartpeppar
ev. salt
Apelsinkokta fikon:
8 st torkade fikon
1 apelsin
GÖR SÅ HÄR
- Tärna fikonen i mindre bitar. Riv skalet fint från halva apelsinen och pressa saften från den ned i en kastrull. Koka fikonen med apelsinskal och apelsinsaft på låg värme tills det mesta av saften kokat in och fikonen mjuknat.
- Smula ädelosten. Koka upp grädden och vispa ned osten tills den löst sig i grädden. Smaksätt med lite nymald svartpeppar och eventuellt en nypa salt. Låt kallna i kylen. Vispa ostkrämen fluffig med elvisp när den ska serveras.
- Toppa pepparkakorna med lufttorkad skinka, apelsinkokt fikon och spritsad ädelostkräm. Smula lite pepparkaka över på toppen som dekoration.
Utöver nya köttdetaljer, korvar och burgare till grillen har vi också laddat upp med fräscha färdiga sallader och mackor. Enkelt och gott att ta med ut på sommarens alla utflykter.
Vi har kryddat vårt traditionella norrländska matarv med mer exotiska smaker och nya mattrender. Prova till exempel vår egen version av den Hawaiianska specialiteten poké bowl!
Allt producerat lokalt såklart, med de bästa råvarorna.
Samtidigt har vi passat på att ge våra sallader ett mer klimatvänligt papperstråg och våra wraps ett nytt omslagspapper.
5 ANLEDNINGAR ATT NJUTA LITE EXTRA AV SOMMAREN:
- Lax Poké bowl
Med gravad regnbågslax, sushiris, srirachamayo, mango och mycket annat gott som hör till. Toppas med färsk koriander och sesamfrön.
- Yakiniku Poké bowl
En japanskt kryddad sallad med tunt skivad biff, sushiris, sallad och picklade grönsaker. Toppas med en limeklyfta och sesamfrön.
- Chèvresallad
Med bland annat smakrik getost, matvete, sallad, valnötter och finstrimlade rotfrukter. Serveras med olivolja och en balsamicoglaze.
- Baguette Lufttorkad salami & brieost
Vår finaste lufttorkade salami samsas med brieost, rucola och inlagda chili drops.
- Kebabrulle
Matig wrap av libabröd med kebab av svenskt nötkött, orientdressing och grönsaker.
Våra bästa utflyktsmål
Härliga vårvinterdagar vill vi packa ryggsäcken med god utemat. Fylla den med grillkorv och burgare. Eller varför inte en rejäl bit Norrlandsfalukorv – lika god grillad på utflykten som till makaronerna eller på mackan hemma i köket. Lite rimmat fläsk till pannkakan och kanske några wraps och mackor att grilla. Grillade mackor på utflykten känns extra lyxigt, förbered hemma med favoritpålägget så går det snabbt att få maten klar på plats. Som du märker så finns det något gott för alla att njuta av på utflykten i vårt sortiment.
Nu har du chans att dessutom vinna ett fint prispaket som gör äventyret extra njutbart. Dela med dig av ditt bästa utflyktsmål på vår Facebooksida – varje vecka får du en ny chans att vinna ett fint vårvinterpaket!
1:a pris:
Kånken-ryggsäck från Fjällräven (värde: 999 kr)
Smörgåsgrilljärn (värde: 200 kr)
Produktcheckar från Nyhléns Hugosons, 200 kr
2:a pris:
Smörgåsgrilljärn (värde: 200 kr)
Produktcheckar från Nyhléns Hugosons, 200 kr
3:e pris:
Produktcheckar från Nyhléns Hugosons, 200 kr
Håll utkik på vår Facebooksida för att tävla.
Få saker slår en riktigt god varmkorv, vare sig du är i behov av utflyktsmat eller en slutkläm på festen. Men du kanske inte alltid tänker varmkorv när vardagsmiddagarna ska planeras? Då är det dags att tänka om. Här hittar du ett recept där vår varmkorv serveras med ett härligt rotfruktsstomp, toppat med lite citron och persilja.
VARMKORV ORIGINAL
En klassisk varmkorv. Mild och god, med en lätt rökighet i smaken.
BOKSPÅNSRÖKT VARMKORV
Vår finaste varmkorv med de klassiska kryddorna och en mustig smak av buljong.
Oavsett vilka som är dina ”måsten” på julbordet så kan vi nästan lova att du hittar dem i vårt stora julsortiment. Det innehåller både de älskade klassikerna och nya smarta genvägar till den norrländska julstämningen.
I våra sociala medier kommer vi att presentera några av våra allra mest omtyckta julprodukter. Det är våra egna medarbetare som presenterar sina personliga favoriter. Vi hoppas det ger inspiration till att förnya någon gammal favorit. Kanske blir det våra nya älgprinskorvar som får ta plats på julbordet i år? Gilla oss på Facebook och Instagram för att inte missa våra tips.
Fina paket hör också julen till, så vi passade på att ge våra julskinkor en ny förpackning. Här finns det många varianter att välja mellan – från riktigt stora skinkor till en förpackning med lagom många skivor griljerad skinka.
Vill du griljera din skinka själv hittar du recept på Linas griljeringar här. Ett tips om du vill få griljeringen att fästa bättre på skinkan är att pudra skinkan med potatismjöl innan du klär den med griljering.
Anders Björkenäs, Charkuterist
– Jag äter helst min kalvsylta skivad i halvcentimeter tunna skivor på hårdbrödsmacka. Det är ett viktigt inslag på julens grötfrukost.
Pär Karlsson, Expediering & Lager
– Prinskorv är ett måste på mitt julbord. Den äter jag bara till jul, så då känns det lite extra speciellt.
Maria Tjärnström, Expediering & Lager
– För mig är familjen det viktigaste på julen, att få träffas och umgås – och att mammas köttbullar finns på julbordet.
Lina Nordström, Produktchef
– Jag äter helst julskinkan på knäckebrödsmacka med senap och äpplemos dagarna innan julafton, och till julfrukost – varm och nygriljerad.
Mats Nordström, Controller
– Många kokar revbenen men jag kör dem hellre i ugnen, på låg temperatur och under lite längre tid. En god glaze sätter sista touchen på smaken och lite grill mot slutet ger en fin yta.