Pizzabullar med pepparsalami
Gör så här
- Smula jästen i en bunke.
- Smält smöret i en kastrull och tillsätt mjölk. Värm upp till fingervarmt.
- Häll lite av spadet över jästen och rör tills jästen helt har löst upp sig. Tillsätt resten av degspadet under omrörning.
- Rör i mjöl och salt. Spara lite mjöl till utbakning.
- Låt jäsa i 30 minuter under bakduk.
- Riv ner vitlöken i de krossade tomaterna och rör om.
- Dela degen i 4 delar och kavla ut dem till rektanglar.
- Bred ut tomatkrosset på degen och lägg på den strimlade skinkan/salamin samt den rivna osten. Spara lite ost till garnering.
- Rulla ihop till längder och skär i lagom stora skivor. Lägg i formar och låt sedan jäsa i ytterligare 30 minuter under bakduk.
- Pensla bullarna med uppvispat ägg och strö över ost och oregano. Grädda i 225 grader tills de är gyllene.