Recept

Här hittar du recepten för veckans alla dagar och måltider. Långkok eller snabblunch. Macka eller hel meny.

Pizzabullar med pepparsalami

11 Ingredienser
Ingredienser

40 stycken

50 gram jäst 
75 gram smör
5 dl mjölk
1 tsk salt 
13 dl vetemjö

Fyllning 

1 dl finkrossade tomater
1 klyfta riven vitlök 
200 gram strimlad pepparsalami eller rökt skinka
3 dl riven ost 
  oregano

Garnering 

  uppvispat ägg  
  ost 

Ladda ner alla recept och instruktioner till vår nyårsmeny här

Gör så här
  • Smula jästen i en bunke.
  • Smält smöret i en kastrull och tillsätt mjölk. Värm upp till fingervarmt.
  • Häll lite av spadet över jästen och rör tills jästen helt har löst upp sig. Tillsätt resten av degspadet under omrörning.
  • Rör i mjöl och salt. Spara lite mjöl till utbakning.
  • Låt jäsa i 30 minuter under bakduk.
  • Riv ner vitlöken i de krossade tomaterna och rör om.
  • Dela degen i 4 delar och kavla ut dem till rektanglar.
  • Bred ut tomatkrosset på degen och lägg på den strimlade skinkan/salamin samt den rivna osten. Spara lite ost till garnering.
  • Rulla ihop till längder och skär i lagom stora skivor. Lägg i formar och låt sedan jäsa i ytterligare 30 minuter under bakduk.
  • Pensla bullarna med uppvispat ägg och strö över ost och oregano. Grädda i 225 grader tills de är gyllene.