Recept

Här hittar du recepten för veckans alla dagar och måltider. Långkok eller snabblunch. Macka eller hel meny.

Strimlad lövbiff med ädelostsås och pasta

9 Ingredienser
Ingredienser

4 portioner

650 g  Nyhléns Hugosons
lövbiff 

 

1 st  schalottenlök
1 msk  kalvfond
100 g Kavli Ädelost
5 dl  grädde
  salt och peppar
  smör
  persilja eller timjan 

 

Gör så här

 

  • Strimla lövbiffen i tunna strimlor och bryn i smöret. Krydda med salt och peppar.
  • Sänk värmen på pannan och tillsätt den finhackade löken och låt den bli lite mjuk.
  • Tillsätt kalvfonden, grädden och ädelosten. Rör om.
  • Låt såsen puttra ihop i några minuter så den blir krämig.
  • Servera med nykokt pasta och strö över lite färsk persilja eller timjan.