Recept

Här hittar du recepten för veckans alla dagar och måltider. Långkok eller snabblunch. Macka eller hel meny.

Norrlandspanna

12 Ingredienser
Ingredienser

5-6 portioner

700 g högrev/nötstek
400 g strimlad Alspånsrökt bacon
5 dl vispgrädde 
15 cm strimlad purjolök 
50 g strimlade champinjoner
 3 st tunnskivade morötter
 1 st strimlad rödlök
 1 dl lingon
  Salt
  Svartpeppar
2 msk Soja
  Maizenaredning
   
   
   
   
Gör så här
  • Fräs upp purjolök, champinjoner och rödlöken ett par minuter tills löken blivit mjuk och genomskinlig. Ta sen upp detta ur pannan.
  • Bryn nu bacon och köttet i smör i en stor gryta. Salta och peppra. Tillsätt vatten så det nästan täcker köttet. Låt detta sen sjuda under lock 20-25 min.
  • Lägg de tunnskivade morötterna i grytan och låt grytan koka ytterligare 10 min tills de känns mjuka.
  • Lägg i den uppfrästa purjolöken, champinjonerna, rödlöken, vispgrädden och hälften av lingonen. Rör även ned 1-2 msk maizena redning och soja. Låt detta koka 5-10 minuter
  • Smaka av med salt & svartpeppar
  • Servera direkt ur pannan på bordet och dekorera grytan med att strö över resten av lingonen.
  • Servera förslagsvis pressad potatis och lingonsylt till denna Norrlandspanna.