Norrlandspanna
Gör så här
- Fräs upp purjolök, champinjoner och rödlöken ett par minuter tills löken blivit mjuk och genomskinlig. Ta sen upp detta ur pannan.
- Bryn nu bacon och köttet i smör i en stor gryta. Salta och peppra. Tillsätt vatten så det nästan täcker köttet. Låt detta sen sjuda under lock 20-25 min.
- Lägg de tunnskivade morötterna i grytan och låt grytan koka ytterligare 10 min tills de känns mjuka.
- Lägg i den uppfrästa purjolöken, champinjonerna, rödlöken, vispgrädden och hälften av lingonen. Rör även ned 1-2 msk maizena redning och soja. Låt detta koka 5-10 minuter
- Smaka av med salt & svartpeppar
- Servera direkt ur pannan på bordet och dekorera grytan med att strö över resten av lingonen.
- Servera förslagsvis pressad potatis och lingonsylt till denna Norrlandspanna.