Vit sparris med mousselinesås toppat med färskkorv och gräslök
Gör så här
-
Skala sparrisen och koka i lätt saltat vatten, ca 10-15 min beroende på tjocklek.
-
Ta bort skinnet på korven och smula ner i en stekpanna med smör. Stek ett par minuter tills smulorna är genomstekt. Ställ åt sidan medans du gör såsen.
Såsen:
-
Smält smöret i en panna och dra åt sidan.
-
Vispa äggen och vattnet i en skål över ett vattenbad med sjudande vatten.
När äggen och vattnet bildat en kräm så häll försiktigt i det smälta smöret. Några droppar i början sen i en fin stråle. Tag inte med det vita av smöret som sjunkit till botten (viktigt att smör och äggblandning har samma temperatur. När allt smör är nedvispat smaka av med salt, citronsaft och cayennepeppar. Till sist vänd ner den vispade grädden just innan servering.
-
Lägg upp en rejäl slev sås på tallriken och lägg på de kokta sparrisarna. Strö över färskkorvsmulorna och generöst med hackad gräslök.