Parmesangratinerade falukorvsstubbar med persiljemos
Gör så här
- Sätt ugnen på 220 grader varmluft.
- Skala potatisen och dela i mindre bitar. Koka i lättsaltat vatten tills potatisen är mjuk.
- Koka upp mjölken. Häll av potatisvattnet och vispa potatisen slät tillsammans med den varma mjölken. Klicka ner smöret och smaka av med salt och peppar. Hacka ner den finhackade persiljan i moset.
- Bred ut moset i en ugnsfast form, ca 20 x 30 cm.
- Skär falukorven i ca 6 stubbar så att de kan stå med runda sidan uppåt. Bred ett lager senap på varje stubbe.
- Blanda de grovhackade pumpakärnorna och den grovrivna parmesanen i en skål. Strö ett generöst lager ovanpå senapen.
- Grädda i mitten av ugnen i 20-25 minuter tills moset fått fin färg och falukorven fått en knaprig yta.
- Under tiden, dela gurkan i 3 delar, hyvla tunt och lägg i en skål. Toppa med olivolja, vitvinsvinäger och flingsalt.
- Servera falukorven i ugnsform tillsammans med gurksallad och tomatsalsa.