Norrländsk äggpannkaka med älgkorv
Gör så här
- Sätt igång ugnen på 180 grader.
- Strimla kål och äpple. Blanda alla ingredienser till salladsdressingen i en bunke. Vänd i kål och äpple, låt marinera en stund.
- Knäck äggen i en bunke och vispa upp. Häll i mjöl, lite åt gången, och vispa till en jämn smet. Tillsätt mjölk, salt och socker.
- Skiva falukorven och stek den i omgångar.
- Värm upp en stekpanna och smält smöret. Häll i äggsmeten och rör om.
Rör sakta med en plast- eller trästekspade genom att lossa stora sjok av äggsmeten från botten. Samla ihop allt mot mitten och skaka om lite då och då. När äggsmeten börjar stanna är det dags att vända. Vänd den på ett blött grytlock eller – för den vågliga – i luften. Lägg tillbaka äggkakan med den stekta sidan uppåt. Lägg på korven och grädda i ugnen i ca 8 min så att den ”puffar” upp sig. Servera med rårörda lingon och kålsallad.