Höstgryta på Älgvarmkorv med senapskräm
Gör så här
- Stöt enbär och svartpeppar i mortel tillsammans med hackad timjan. Hacka det alspånsrökta baconet. Finhacka vitlöksklyftorna. Skala och hacka palsternacka, morötter och rotselleri grovt. Skala och klyfta den gula löken.
- Fräs enbär, svartpeppar, vitlök, timjan, lagerblad och bacon gyllene i lite smör och olja på medelhög värme. Tillsätt rotsaker och gul lök samt strösocker och fräs till det hela få lite färg. Salta. Strimla savoykålen och tillsätt i grytan tillsammans med krossade tomater, fond och vatten. Låt sjuda på låg värme under lock i ca 15 minuter.
- Skiva varmkorven i bitar och hacka purjolöken. Tillsätt korv och purjo till grytan och puttra klart utan lock på låg värme tills rotsakerna är mjuka ca 20min.
- Blanda senapskrämen: Vispa samman crème fraîche med senapspulver och honung. Smaka av med salt och peppar från kvarn efter smak.
- Servera grytan tillsammans med senapskräm och ett gott bröd.
Tips för variation! Testa gärna att ersätta savoykålen med surkål istället – riktigt mumsigt.