Recept

Här hittar du recepten för veckans alla dagar och måltider. Långkok eller snabblunch. Macka eller hel meny.

Julskinksrullar med saffran & granatäpple

11 Ingredienser
Ingredienser

Räcker till ca 20 snittar

Ca 125 g Nyhléns Hugosons skivad julskinka – gärna med griljering  
3 st  Mjuka tunnbröd

Saffransfyllning med senap o äpple

150 g  Färskost Vitlök & Örter
1 ½ dl Crème Fraiche
½-1 kuvert Saffran
½ Rött Äpple, finhackat
½ liten Rödlök, finhackad
½ msk Senapsfrö
  Svartpeppar & Salt

Dekorera med:
1 Granatäpple, kärnorna

Gör så här

1. Blanda samman ingredienserna till saffransfyllningen i en skål.
2. Fördela och bred ut fyllningen på det mjuka tunnbrödet. Fördela julskinkan över tunnbrödsskivorna och rulla ihop rullarna.
3. Dela rullarna i lämpliga bitar. Det passar också bra att förbereda rullarna, plasta in dem med plastfilm och låta dem ligga över natten, de blir saftigare då.
4. Ställ rullarna på högkant, toppa eventuellt med lite extra saffransfyllning och dekorera med granatäpple.