Juliga revbensspjäll
Gör så här
- Skär upp revbenen i grova bitar ex. 3-4 stycken.
- Lägg dem i en stor kastrull och täck med vatten.
- Koka upp och skumma med en slev.
- Tillsätt lagerblad, vitpeppar och salt.
- Låt revbenen koka på medelvärme i ca 50 minuter. (Kokspadet från revbenen kan användas till ärtsoppa eller kålsoppa)
- Blanda alla ingredienser till marinaden i en stor skål.
- Ta upp revbenen och lägg på en skärbräda. Skär gärna upp revbenen i lagom stora bitar så de är lätta att ta för gästerna sedan och de slipper skära i dem.
- Lägg revbenen i skålen med marinad. Vänd runt dem. Hit kan du förbereda revbenen om du önskar och förvara dem i kylen eller frysa dem.
- Sätt ugnen på 200°C.
- Lägg upp de marinerade revbenen i en ugnsform.
- Stek revbenen i ca 20 minuter så att de får fin brun färg och är genomvarma.