Recept

Här hittar du recepten för veckans alla dagar och måltider. Långkok eller snabblunch. Macka eller hel meny.

Juliga revbensspjäll

1,5 tim 8 Ingredienser
Ingredienser

8-10 portioner

ca 1,5 kg tjocka revbensspjäll
några liter vatten
2 st lagerblad
10 st vitpepparkorn
2 tsk salt

Marinad till stekning

1 msk mald ingefära eller 4 cm skalad och finhackad färsk ingefära
4 msk   sirap, ljus eller mörk
2 msk kinesisk soja
2 msk balsamvinäger
1 msk senapspulver
2 krm mald vitpeppar
Gör så här
  • Skär upp revbenen i grova bitar ex. 3-4 stycken.
  • Lägg dem i en stor kastrull och täck med vatten.
  • Koka upp och skumma med en slev.
  • Tillsätt lagerblad, vitpeppar och salt.
  • Låt revbenen koka på medelvärme i ca 50 minuter. (Kokspadet från revbenen kan användas till ärtsoppa eller kålsoppa)
  • Blanda alla ingredienser till marinaden i en stor skål.
  • Ta upp revbenen och lägg på en skärbräda. Skär gärna upp revbenen i lagom stora bitar så de är lätta att ta för gästerna sedan och de slipper skära i dem.
  • Lägg revbenen i skålen med marinad. Vänd runt dem. Hit kan du förbereda revbenen om du önskar och förvara dem i kylen eller frysa dem. 
  • Sätt ugnen på 200°C.
  • Lägg upp de marinerade revbenen i en ugnsform.
  • Stek revbenen i ca 20 minuter så att de får fin brun färg och är genomvarma.