Recept

Här hittar du recepten för veckans alla dagar och måltider. Långkok eller snabblunch. Macka eller hel meny.

Hamburgerkött med pepparrotsröra på kavring, glöggpicklad rödlök o lingon

13 Ingredienser
Ingredienser

Räcker till ca 20 snittar

120g/1 förp Nyhléns Hugosons Hamburgerkött
10 skivor  kavring 

Pepparrotskräm

¾ dl färskost 
¼ dl Crème Fraiche
3 1/2 -4 msk fint riven Pepparrot
½ msk Muskovadoråsocker eller honung
  Salt & Svartpeppar

Glöggpicklad rödlök & lingon

1 st  Rödlök
½ dl Lingon
3 dl Glögg
1 dl Strösocker 
½ dl Ättikssprit 12%
   
  ½ tsk Salt
Gör så här

1. Koka upp glöggen och koka tills den reducerats till hälften. Tillsätt ättika, socker, och salt i kastrullen och sjud tills sockret smält. Skiva rödlöken. Lägg ned rödlök och lingon i lagen när den är ljummen, ställt i kyl till servering minst några timmar.
2. Blanda samman färskost, crème fraiche och riven pepparrot i en skål. Smaksätt med salt och peppar och muscovadosocker alt. honung.
3. Rosta kavringen, dela skivorna i mindre bitar. Toppa med hamburgerkött, en klick pepparrotskräm samt glöggpicklad rödlök o lingon.