Recept

Här hittar du recepten för veckans alla dagar och måltider. Långkok eller snabblunch. Macka eller hel meny.

Tacogratäng med fläskfilé

12 Ingredienser
Ingredienser

4 portioner

500 g Nyhléns Hugosons fläskfilé 
270 g Norrländskt bacon
4 dl skivad purjolök 
4 dl  créme fraiche
1 1/2 tsk soja
3 msk chilisås
3-4 tsk  curry
  smör
  salt & peppar
1 påse nacho chips 
150 g riven ost
   



Gör så här
  • Skiva fläskfilén i skivor, bryn köttet i smör i en stekpanna, salta och peppra. Filén behöver inte genomstekas, den hinner gå klart i ugnen.
  • Strimla bacon och purjolök och lägg sedan i en ugnsform.
  • Lägg köttet på bacon och purjolöken.
  • Blanda ihop créme fraiche, soja, chilisås och curry i en skål. Häll sedan blandningen över fläskfilén .
  • Strö över krossa nacho chips och riven ost.
  • Grädda i 175 grader i ugnen ca 25 min tills gratängen fått fin färg.
  • Servera med ris, en god sallad samt lite extra chips.