Pulled pork med gräddkokt vitkål och pannstekt bröd
Gör så här
- Värm ugnen till 110°C. Klappa in kryddor runt köttet. Blanda vatten och liquid smoke.
- Bryn karrén i rapsolja. Tillsätt vätskan. Ställ in grytan med locket på, i ugnen och låt köttet tillagas 6-7 timmar till 89°C kärntemperatur. Ta av locket och sätt ugnen på grill de sista 10 minuterna så köttet får en grillad yta. Använd två gafflar för att dra isär köttet. Smaksätt ev. med lite av stekskyn.
- Strimla vitkålen fint. Fräs den ca 5 min i en kastrull med smör, utan att den tar färg.
- Smaksätt med salt och peppar och tillsätt grädden. Låt koka upp och låt sedan sjuda 15 min med ett lock lite på glänt. Pressa citron över.
- Blanda snabbt ihop brödingredienserna till en smidig deg. Dela i 8 bitar och kavla ut till 8 mm tjocklek. Stek i torr stekpanna på medelvärme ca 2 min per sida.
- Varva kött och vitkålsblandning på ett bröd, garnera med exempelvis färsk tomat. Vik ihop och njut.