Recept

Här hittar du recepten för veckans alla dagar och måltider. Långkok eller snabblunch. Macka eller hel meny.

Pulled pork med gräddkokt vitkål och pannstekt bröd

1 tim + 6-7 tim 13 Ingredienser
Ingredienser

4 portioner  

Pulled pork

1 kg Nyhléns Hugosons fläskkarré
4 msk muskovadosocker
1 msk salt
1 tsk paprikapulver
(rökig/spansk söt)
1 tsk fänkålsfrön
1 tsk liquid smoke
1 dl vatten

Gräddkokt vitkål

400 g vitkål
3 dl vispgrädde
  salt och peppar
½ citron

Pannstekt bröd (ca 8 st.)

10-12 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 tsk salt
2 krm  anisfrön
4 dl vatten
3 msk rapsolja
Gör så här
  • Värm ugnen till 110°C. Klappa in kryddor runt köttet. Blanda vatten och liquid smoke.
  • Bryn karrén i rapsolja. Tillsätt vätskan. Ställ in grytan med locket på, i ugnen och låt köttet tillagas 6-7 timmar till 89°C kärntemperatur. Ta av locket och sätt ugnen på grill de sista 10 minuterna så köttet får en grillad yta. Använd två gafflar för att dra isär köttet. Smaksätt ev. med lite av stekskyn.
  • Strimla vitkålen fint. Fräs den ca 5 min i en kastrull med smör, utan att den tar färg.
  • Smaksätt med salt och peppar och tillsätt grädden. Låt koka upp och låt sedan sjuda 15 min med ett lock lite på glänt. Pressa citron över.
  • Blanda snabbt ihop brödingredienserna till en smidig deg. Dela i 8 bitar och kavla ut till 8 mm tjocklek. Stek i torr stekpanna på medelvärme ca 2 min per sida.
  • Varva kött och vitkålsblandning på ett bröd, garnera med exempelvis färsk tomat. Vik ihop och njut.