Recept

Här hittar du recepten för veckans alla dagar och måltider. Långkok eller snabblunch. Macka eller hel meny.

Grillspett med sidfläsk, sparris- och äppelsallad, valnötskeso

40 min 11 Ingredienser
Ingredienser

4 portioner

Grillspett

1 kg sidfläsk i bit

1 msk rapsolja

1 msk honung
1 msk kikkoman soya
1 msk ketchup
  peppar

Sparris- och äppelsallad

2 buntar färsk grön sparris
2 st äpplen

300 g  salladsmix (med t ex mâche och ruccola)
1 ask  cocktailtomater

2 msk   citronolja

  salt och peppar

Valnötskeso

200 g keso
10 st valnötter
  salt och peppar

 

Gör så här
  • Skär fläsket i 1 cm tjocka skivor. Trä upp på spett. Blanda marinaden och pensla fläsket. Grilla på utegrill eller i ugnen på 225 °C.
  • Dela sparrisen under knoppen och spara den. Hyvla sparrisstjälken med en skalare. Skär äpplet i tunna skivor. Dela tomaterna på mitten. Blanda sparris och äpple med salladsmix och tomater. Smaksätt!
  • Hacka valnötter och blanda med keso. Smaksätt med salt och peppar.