Recept

Här hittar du recepten för veckans alla dagar och måltider. Långkok eller snabblunch. Macka eller hel meny.

Grillade kotletter med spetskål, paprika och brynt persiljesmör

13 Ingredienser
Ingredienser

4 portioner

450 g Nyhléns Hugosons Kotlett med ben skivad 

Marinad 

1/2 dl  olja 
2 msk grovstark senap
1 msk  ljus sirap 
  salt 
  vitpeppar 
  färsk chili

Brynt persiljesmör 

200 g  smör 
1/2 dl finhackad persilja 
1 nypa  flingsalt

Tillbehör 

4 st   spetspaprikor 
  spetskål
  vitlök
  chili 
  smör 
Gör så här

Blanda ihop alla ingredienser till marinaden. Gnid in kotletterna och låt ligga och dra ett tag.

Grilla kotletterna ca 4 minuter per sida på direkt värme, eller tills innertemperaturen är ca 70-72 grader. Låt köttet vila ett par min innan servering. Tänk på att köttet då stiger ett par grader.

Bryn smöret tills det får en nötig doft, utan att det blir bränt. Häll upp i en skål och ställ i kylen. När smöret kallnat och stelnat en aning, ta ut det och vispa mjukt med en elvisp. Rör ner persiljan och flingsaltet. Klicka en rejäl klick på de varma nygrillade kotletterna.

Sätt ugnen på 200 grader.

Dela spetskålen i halvor eller kvartar beroende på hur stora de är.
Lägg dem i en smord ugnsform och salta lite lätt. Strö över den finhackade chilin och vitlöken efter egen smak. Hyvla över smör och ställ in i ugnen. Grädda i ca 20-25 min tills de fått färg och blivit mjuka. När halva tiden gått lägger du även paprikan i formen.