Nyheter
Nu finns Raggmunk med lingonsylt och stekfläsk i vårt sortiment av kylda enportionsrätter. Som vanligt har vi inte snålat med något. Du kan se fram emot en rejäl portion med fyra matiga raggmunkar och tjocka skivor norrländskt fläsk.
I alla våra färdigrätter lägger vi stor vikt vid råvarorna och detaljerna i tillagningens alla led. Särskilt petiga är vi med köttråvaran. Vi använder oss enbart av norrländska kött- och charkråvaror och till våra raggmunkar har vi såklart använt vårt eget skivade stekfläsk.
Alla rätter lagas från grunden i vårt eget kök i Boden.
Är du nyfiken på våra andra rätter så hittar du dem här!
Har du provat vårt lufttorkade nötkött i bit tidigare så kommer nu en nyhet som lär falla dig i smaken. Vi lanserar nämligen ett lufttorkat nötkött av ytterlår, skivat och klart, i snackspåse.
Vår populära Minisalami får sällskap av Minisalami Chorizo, kallrökta små snackskorvar som vi smaksatt med vitlök, chili och rökt paprika och sedan skurit i tunna skivor. Lagom heta och oemotståndligt goda.
Våra snacks är ett riktigt mathantverk. De kallröks på traditionellt vis med äkta alspån och torkas sedan under fem veckor för att få rätt struktur, utseende och smak. Njut av dem på promenaden, som tilltugg innan middagen, eller när som helst när vi tänker efter. Lufttorkade norrländska delikatesser kan väl aldrig vara fel!
Snackssortimentet – påsar:
- Lufttorkat nötkött Nyhet!
- Minisalami chorizo Nyhet!
- Lufttorkad skinka
- Minisalami
- Renkorv
- Älgkorv
- Ölkorv chili
- Ölkorv original
Snackssortimentet – vakuumpackat:
- Ölkorv chili
- Ölkorv original
- Ölkorv vitlök
- Minisalami
Aldrig har vi väl längtat så mycket efter sommaren och att få samla vännerna vid grillen som den här våren. Passa på att testa några av våra norrländska grillnyheter och låt alla få äta det de gillar bäst!
Inför årets grillsäsong har vi också tänkt lite extra på alla korvälskare. I vårt sortiment samlas grillkorv med olika spännande smaksättningar och färskkorvar med 96 % kötthalt. Vi vågar lova att det finns en korv för alla.
Årets grillnyheter:
- Kotlett Sweet bbq
Fläskkotlett med svål och en fyllig, lagom söt barbecuekryddning. Låt gärna svålen sitta kvar vid tillagning för ett saftigt resultat.
- Kryddad kotlett
Smaksatt med vår klassiska grillkrydda. Vi har låtit svålen sitta kvar för köttet ska bli riktigt saftigt och mört. - Grillkorv Trippelchili
En finmald, lite tjockare grillkorv med lagom sting av tre sorters chili. - Parisare Nötkött
En parisare gjord på enbart nötkött. Lika saftig och god som vår vanliga variant. - Färskkorv Milda örter
Smaksatt med rosmarin, oregano och persilja. Kötthalten är hela 96%. Passar fint att grilla, men kräver lite längre tillagning för att bli klar. - Skinnfri Grillkorv chorizo
För alla – stora som små – som vill ha en smakrik grillkorv utan skinn.
Massor av grilltips och recept hittar du på här.
Bra mat utan krångel
När tiden inte riktigt räcker till och fantasin tryter, det är då vi behöver våra vardagshjältar. Rejäl mat gjord av fina norrländska råvaror, som går snabbt att laga till och är enkel att variera.
Vi har tagit hjälp av Lotta Öström för att få lite välbehövlig inspiration till vardagsmatlagningen. Som kanelstekta äpplen istället för den vanliga lingonsylten till blodpuddingen! Eller en ny variant på alla familjers vardagsfavorit – helstekt falukorv i ugn – med tomat, äpple och zucchini.
Kolla in vår film och recepten för fler tips!
- Helstekt falukorv i ugn - http://nyhlenshugosons.se/recept/receptkategorier/korv/helstekt-falukorv-i-ugn/
- Blodpudding med bacon och kanelstekta äpplen - http://nyhlenshugosons.se/recept/receptkategorier/husmanskost/blodpudding-med-bacon-och-kanelstekta-aepplen/
- Sjömansbiff med smak av kummin - http://nyhlenshugosons.se/recept/receptkategorier/noet/sjoemansbiff-med-smak-av-kummin/

Strimlad lövbiff med ädelostsås och pasta
4 personer
650 g lövbiff
1 st schalottenlök
1 msk kalvfond
100 g bredbar ädelost
5 dl grädde
salt & vitpeppar
smör
persilja eller timjan
Gör så här:
- Strimla lövbiffen i tunna strimlor och bryn i smöret. Krydda med salt och peppar.
- Sänk värmen på pannan och tillsätt den finhackade löken och låt den bli lite mjuk.
- Tillsätt kalvfonden, grädden och ädelosten. Rör om.
- Låt såsen puttra ihop i några minuter så den blir krämig.
- Strö över färsk persilja eller timjan vid servering och smula gärna lite ädelost på toppen. Servera med nykokt pasta.
När det är dags för nyårsfest vill man ju bjuda på något riktigt gott utan att behöva stå hela kvällen och svettas i köket. Vi bad Lotta Öström om tips på en smart meny som känns riktigt festligt och som går att förbereda i god tid.
Med Lottas recept och steg-för-steg-planering kan du välkomna gästerna med lyxiga charksnittar, fortsätta med fyllda tunnbrödsstrutar, marinerad oxfilé, en ljuvlig hjortronparfait och pizzabullar med pepparsalami till vickning. Och ända få njuta av festen själv. Kan det bli ett bättre avslut på året?
Ladda ner en PDF med alla recept och instruktioner till Lotta Öströms nyårsmeny här.
Lycka till!
Ett riktigt GOTT NYTT ÅR önskar vi!

