Nyheter
I vårt grillsortiment finns ett stort urval av köttdetaljer, grillfärdiga produkter och korvar som producerats i samarbete med våra norrländska bönder.
Inför årets grillsäsong har vi laddat upp med flera spännande nyheter.
Kika också gärna in bland våra recept om du vill ha lite ny inspiration inför sommarens grillkvällar.
Kotlettkappa pluma är en saftig och mör detalj från grisens framdel. Namnet kommer från det spanska ordet ”pluma” som betyder fjäder, och syftar på köttets fina form. Den platta formen gör den mycket tacksam att helgrilla. I det spanska köket har pluma länge varit en uppskattad ingrediens, nu är det vår tur att njuta av denna delikatess i norrländsk tappning.
Våra grovmalda grillkorvar är goda nyheter för alla korvälskare! De har en kötthalt på 90 % och och är självklart tillverkade med enbart svenska och norrländska råvaror. En har vi kryddat med ramslök och rostad vitlök, den andra har fått ordentligt sting av habanero och chili.
Grillad färskkorv är verkligen en smakupplevelse utöver det vanliga. Vår nya färska korv har 96 % kötthalt och är smaksatt med jalapeño och cheddar. Eftersom den är rå kräver den lite särskild omsorg vid tillagningen. Följ anvisningarna på förpackningen så att korven blir ordentligt genomstekt. Prova även våra färska korvar Chorizo och Salsiccia.
Vi på Nyhléns Hugosons erbjuder lag, föreningar och klasser i Norrland möjligheten att sälja vår goda, lufttorkade salami till vänner, släktingar och kollegor för att enkelt kunna tjäna ihop pengar till exempelvis en skolresa eller träningsläger. Vår salami innehåller 100 % svenskt kött från norrländska grisar och försäljningen ger en bra förtjänst till er förening, lag eller klass.
Vi erbjuder ett paket med säljstöd i form av säljblad och beställningslistor samt informationsblad att ta med vid försäljning. Registrering och order sker enkelt via vår webbplats.
För mer information, gå in på www.nyhlenshugosons.se/sortiment/foereningssalami
Nu lanserar vi en helt ny produkt i vårt sortiment: bacon!
På tiden, tycker du kanske. Och vi håller med.
Bacon är en klassiker som knappast behöver någon närmare presentation. I våra händer har det fått två olika smakkaraktärer, tillverkade på norrländskt vis:
- Ett bacon med traditionell röksmak (i röd förpackning)
- Ett bacon som är handsaltat och alspånsrökt (i svart förpackning)
Från vecka 38 kan du se fram emot baconburgare, pasta carbonara och BLT-smörgås lagade med norrländskt bacon.
Smaklig måltid!
Du har säkert sett att många av våra produkter har fått en ny röd och enhetlig förpackningsdesign. Nu är turen kommit till vår Norrlandsfalukorv –Norrlands mest sålda falukorv.
Inuti förpackningen är det samma omtyckta korv, lagad enligt traditionellt norrländskt recept med hög kötthalt, fyllig röksmak och de klassiska kryddorna.
Vår varmrökta Norrlandsfalukorv smakar lika bra på mackan som grillad på utflykten, eller i en korv stroganoff. Kolla gärna in våra recept och njut en god bit av Norrland.
Våra lufttorkade nyheter har hämtat inspiration från kontinenten, men har i våra händer blivit norrländska delikatesser.
Vår lufttorkade skinka i tunna fina skivor påminner om tysk ”tirolerskinka” med kryddning av vitlök, pepper och koriander. Den passar utmärkt att njutas som den är, kanske som norrländsk tapas med några andra utvalda charkdelikatesser, eller prova att linda runt en bit kycklingfilé.
Lufttorkad karré är vår norrländska tolkning av italiensk ”coppa”, smaksatt med örter som rosmarin, timjan och mejram. Här används hela 175 g råvara till 100 g färdig produkt.
Vi har också en lufttorkad salami som är gjord på fläskkött och kryddad med vitlök, senap, chili, enbär och paprika.
Nyhléns Hugosons är ett av få svenska företag som gör lufttorkade delikatesser med svensk köttråvara. Vi använder utvalda norrländska detaljer som kryddas för hand. Att ta fram lufttorkade produkter är ett sant hantverk och en lång process, det tar 11-12 veckor från råvara till färdig produkt. När produkterna torkas försvinner vätska från köttet, därför använder vi mycket råvara för att få fram produkterna och därför är resultatet också något alldeles extra.

