Oavsett vilka som är dina ”måsten” på julbordet så kan vi nästan lova att du hittar dem i vårt breda julsortiment. Det innehåller alla de älskade klassikerna men bjuder också på många nya smakupplevelser. Vad som än hamnar på ditt julbord kan du känna dig trygg med att du gjort ett val som bidrar till den lokala matproduktionen och ett levande Norrland. Hos oss hittar du dessutom recept och tips som sätter den där extra guldkanten på årets viktigaste mathögtid.
Välkommen till bords i jul och njut av vårt norrländska mathantverk!
Våra julfavoriter
Skinkor, korvar, sylta, revben och mycket mer.
Allt är såklart producerat i Norrland med de finaste råvarorna.
Här hittar du hela vårt julsortiment.
Välj rätt julskinka!
Skinkan håller ställningarna som svenskarnas favorit på julbordet, år efter år.
Kolla in vår guide för att hitta den perfekta julskinkan för dig.
Recepten du behöver före, under och efter jul
Hur du lyckas med griljering av skinkan, de godaste köttbullarna, festligaste glöggsnittarna och tips på hur du tar hand om skinkresterna efter jul. Upptäck allt gott på vår receptsida.
Lufttorkad skinka på pepparkaka med ädelostkräm & apelsinkokt fikon
Ca 20 snittar
INGREDIENSER
1 förp (80 g) Nyhléns Hugosons Lufttorkad Skinka
20 pepparkakor
Ädelostkräm:
1 ½ dl grädde
100 g ädelost
svartpeppar
ev. salt
Apelsinkokta fikon:
8 st torkade fikon
1 apelsin
GÖR SÅ HÄR
- Tärna fikonen i mindre bitar. Riv skalet fint från halva apelsinen och pressa saften från den ned i en kastrull. Koka fikonen med apelsinskal och apelsinsaft på låg värme tills det mesta av saften kokat in och fikonen mjuknat.
- Smula ädelosten. Koka upp grädden och vispa ned osten tills den löst sig i grädden. Smaksätt med lite nymald svartpeppar och eventuellt en nypa salt. Låt kallna i kylen. Vispa ostkrämen fluffig med elvisp när den ska serveras.
- Toppa pepparkakorna med lufttorkad skinka, apelsinkokt fikon och spritsad ädelostkräm. Smula lite pepparkaka över på toppen som dekoration.