Grillrecept

Hamburgare Bacon & Jalapeño med Pepper Jack ost

12 Ingredienser
Ingredienser

4 portioner

4 st  Nyhléns Hugosons Hamburgare  Bacon & Jalapeño
1 förp  Nyhléns Hugosons Alspånsrökta bacon

4-8 skivor Pepper Jack ost
4 st hamburgerbröd
Ev. grön jalapeño
Salladsblad

Dressing
1 dl majonnäs
1 msk dijonsenap
1 tsk Liquid smoke
Chiliflakes
Salt och svartpeppar

Gör så här
  1. Grilla eller stek baconskivorna knapriga.
  2. Grilla hamburgarna på en het grill med direkt värme, ca 3-4 min på varje sida. Lägg på osten och låt den smälta när du vänt burgarna. Täck eventuellt med lock mot slutet för att få osten att smälta bättre.
  3. Blanda ihop majonnäs med dijonsenap och Liquid smoke. Smaka av med lite chiliflakes, salt och peppar.
  4. Rosta bröden lätt genom att lägga dem på grillen och ge dem lite grillyta.
  5. Bygg burgarna med dressing, bacon, ost, samt gärna ett krusigt salladsblad och några färska jalapeños för extra sting.